Rökrecept inför julen – 4 nya recept!

Röka kött och fisk - nya rätter som rökt najadlax och rökt hel skinka.

 

 

 

 

 

Nu finns fyra nya recept för dig som vill röka kött och fisk och även röka ost i din elrök (Bradley Smoker eller Borniak) – du hittar rökrecept under Recept & Guider på www.smartfritid.se.

Najadlax är lax som först gravas, därefter kallröks. Blir garanterat en delikatess på ditt julbord, mild och en aning söt.

Likaså julskinkan kan du gör till en delikatess. Kallrök en hel julskinka den i 12 timmar. Eller varför inte köpa en billig hel julskinka efter jul – för att sedan röka den och få riktigt god och billigt smörgåspålägg!

Det tredje receptet är på svalrökt brie-ost, toppad med mandel – ett absolut mums för oss som älskar ost. Även den passar förstås utmärkt på julbordet.

Det fjärde receptet är också det för dig som vill röka ost – naturell färskost – som blev riktigt god efter att ha kallrökts i fem timmar. Perfekt på tunnbrödsrullar eller kex.

Njut av julen och njut av att ha lyxen att kunna röka kött och fisk själv!

Det här inlägget postades i Fisk & skaldjur, Fläsk, Kallrökning. Bokmärk permalänken.