Bradleys rökskåp testat på fiskesnack.com

Fiskesnack Anders Bergmanwww.fiskesnack.com finns ett inlägg av webbmastern Anders Bergman, där han berättar om sitt Bradley Smoker-köp och sina första erfarenheter av det digitala 6-gallers skåpet. Så här skriver han:

”Som en del av er redan vet är jag väldigt intresserad av matlagning och gillar att experimentera när det gäller nya maträtter. Den här sommaren har det blivit en hel del rökt mat och det beror till stor del att jag införskaffat en Bradley Smoker. Jag bestämde mig tidigt för att långtidstesta den och sedan skriva en artikel om denna fenomenala manick. Tanken är att jag även skall skriva artiklar om de olika rätterna framöver.”

Efter en beskrivning i ord och bild om själva skåpet, rökprocessen, insaltning så kommer Anders Bergman med sitt omdöme:

Abborre och räkor i Bradley Smoker

Mitt omdöme:
Jag är mäkta imponerad av Bradleyn och har rökt mat i alla dess former till den grad att Nettan (tjejen) stundtals varit lite less på mig. Men vad gör man inte för att testa en produkt ordentligt. Men, jag skall erkänna att jag även använder Harvian lite då och då. Speciellt de gånger som mysfaktorn är viktig eller att jag är sugen på något flamstekt.

Fördelar:
Helautomatisk rökningsprocess med total kontroll på temperatur och röktid
Briketterna som finns i en mängd olika smaker
Att den är mycket enkel att att använda
Stöd för både varm- och kallrökning
Mycket gott slutresultat
Modern design

Nackdelar:
Att man är låst till briketterna som kräver att man planerar inköpen lite i förväg
Det verkar inte finnas någon En-variant av briketterna
Mysfaktorn som eld ger saknas till viss del
Aningen svåravläst display i solljus

Läs mer på http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php/117554-Bradley-Smoker-Digital-testad-av-Anders-Bergman?highlight=bradley

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.