Om bloggen

”Att röka mat med Bradley Smoker” är tänkt att vara en inspirations- & kunskapskälla för dig med en Bradley Smoker och alla som vill veta mer om rökning av livsmedel.

Bloggen drivs av mig Tomas Johansson som sedan 2005 säljer Bradley Smoker via mitt företag Smart Fritid. Redan som barn, jag tror det var i 12-års åldern byggde jag mig en egen rök (med god hjälp av farfar) av ett tomfat och en murad eldstad som kopplades till tunnan med ett par, tre meter långt spirorör. Alla som rökt i en sådan rök vet att det krävs ganska mycket passning av elden för att få lagom rök och värme. Det är lätt hänt att det blir mer värme än rök – resultatet kan då bli ”kokt” fisk som lätt ramlar ned på tunnans botten:-) Men naturligtvis går det att få en bra rökt produkt också i en röktunna, men det kräver ”lite” fingertoppskänsla och tålamod innan man är där.

Bradley Smoker kommer till Sverige

Tjugo år senare i samband med ett byte av inriktningen på mitt företag började jag att sälja ett svensktillverkat rökskåp. Men om jag uttrycker mig snällt om det rökskåpet kan jag säga att kvalitén och utförandet enligt min uppfattning inte alls motsvarades av priset. Av ett gammalt tomfat och en egenhändigt murad eldstad kan man inte begära mycket – men betalar man tusentals kronor för ett rökskåp ska det också motsvara förväntningarna.

I mitt sökande efter en bättre rök upptäckte jag ganska snart Bradley Smoker som vid tiden gjort sig ett namn i Kanada (ursprungslandet) och USA men även England. Bradley Smoker fyllde (och fyller fortfarande) med sina rökskåp en lucka på marknaden och gjorde direkt succé också i Sverige. Och nu för tiden säljs Bradley Smoker i ett 20-tal länder och fortsätter hela tiden sprida sig.

Bradley Smoker – taking the guesswork out of smoking!