Rökt smör hjälpte Klas Lindberg

Klas LindbergFoton: Magnus Skoglöf
Grattis Klas Lindberg från Stockholm som tog hem segern i Årets Kock 2012!

Jag fastnade så klart särskilt för en av ingredienserna i en av hans rätter, Hällstekt biff med rökt märgsmör, hur gott låter inte det! Finalrecepten och mycket annat gott hittar du här. Rökt smör, ja varför inte. Har du provat eller har du tips på hur man skulle kunna röka smör i en Bradley Smoker, kommentera gärna eller hör av dig. Kallröka smör borde inte vara så annorlunda mot att kallröka ost.

En klick rökt smör på kniven…

I Klas recept steks smöret samman med andra ingredienser och röks därefter och till sist kyls det ned. Frågan är om man för att röka smör behöver en kallrökningsenhet eller lika gärna kan varmröka och återstelna. Hur skulle du göra?

This entry was posted in Kallrökning, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.